Nya förskolan blir snart verklighet

förskolebarn
Du undrar kanske hur det går med bygget av den nya förskolan i Kramfors. Här kommer en statusuppdatering där du får veta var i processen vi befinner oss. Förskolans namn är också spikat – snart kan vi hälsa välkommen till Limsta förskola.

Stora projekt som detta är, med bygge av en förskola med flera avdelningar med plats för över 100 barn, tar tid.

Det är många saker som ska falla på plats; dialoger mellan entreprenörer, samtal med verksamheten, bygglovshandlingar och annat ska lämnas in och godkännas med mera.

Själva byggprocessen leds av Kramfast, som blir fastighetsägare till förskolan. Adapteo är upphandlad leverantör av själva förskolebyggnaden och Skanska som markentreprenör för utemiljön.

– Nu börjar det kännas på riktigt och vår förhoppning är att processen kan påbörjas inom kort, säger Petter Lindelöf, förvaltningschef och ansvarig projektledare för Kramfast.

Vad händer just nu?

Nu pågår en projektering där samordnade aktiviteter förbereder byggprocessen. Markberedningen är planerad att börja under mars-april. Information om första spadtaget kommer senare.

– Förskolebyggnaden produceras som moduler i fabrik och levereras till Kramfors under tidig sommar, säger Petter Lindelöf.

Om allt går som det ska börjar förskolan sättas upp i juli. Projektet beräknas vara klart i slutet på november.

Läs mer kring förskolan i nyheten på Kramfors kommuns webbplats