Nu har byggandet av Limsta förskola kommit igång

förskolebarn
Nazia, Elias, Bitanya och Bitania från Kaptenens och Utterns förskolor hjälpte Thomas Näsholms (S) ordförande Bildningsnämnden, med första spadtaget och dom tog sin uppgift på fullaste allvar. Blivande rektor för förskolan Monika Hellström är glad över att vara igång.

 

Måndag 8 april var en stor dag då äntligen första spadtaget togs inför byggandet av Limsta förskola. Detta sker nu äntligen efter ett gediget förarbete som innehållit planering, projektering och möten. 

- Det blir en spännande tid framöver och nu rullar vi igång på riktigt i och med första spadtaget och att Skanska och Adapteo kör igång med sprängningsarbetet under denna vecka, säger Petter Lindelöf projektledare för byggandet och förvaltningschef hos Kramfast.

Kramfast styrelseordförande Eleonora Asplund också hon nöjd med att processen tar fart.

- Jag har sett fram emot den här dagen. Det har varit en lång resa, som äntligen är på gång. Jag ser med förväntan fram mot när förskolan finns på plats, säger Eleonora Asplund.

Thomas Näsholm (S), Bildningsnämndens ordförande, är också nöjd med att byggandet börjar på riktigt. I sitt invigningstal pratade han bland annat om att man först undersökt möjligheter i olika lokaler, men till slut landat i att bygga en helt ny förskola.  

Markarbeten och sprängning ingår i byggandet

Markentreprenören Skanska har redan börjat att röja sly och kapa ned träd på området Idag, tisdag 9 april, börjar arbetet med att avtäcka berget och forma både marken under förskolan och det som ska bli lekmiljö.

Kramfast är ansvarig för bygget och blir även fastighetsägare till Limsta förskola. Adapteo är upphandlad entreprenör att bygga förskolan.

Här kan du läsa mer om Limsta förskola

Byggandet av Limsta förskola

Jimmy Hägglund, Skanska, Sebri Ali, Adapteo och Petter Lindelöf, Kramfast är nöjda med samarbetet och glada över att byggprocessen startat.

 

första spadtaget inför byggandet av Limsta förskola

Dagen till ära var det stor uppslutning från media. Här blir verksamhetschef för förskolan, Elisabet Sjödin, intervjuad av SVT Västernorrland.