Modernare energisystem i Nordingrå skola och ishallen

Bildtext saknas

Modernare energisystem i Nordingrå skola och ishallen – utan fossila utsläpp!

 

Under 2022 har Kramfast och stiftelsen Kusthallen moderniserat energisystemet i Nordingrå skola och ishallen. Det finns sedan många år ett värmepumpsystem som hämtar energi via en slang i Vågsfjärden. Detta har nu moderniserat med ny styrutrustning och extra värmepumpar.

 

Den gamla oljepannan som användes för spetsvärme, när det var riktigt kallt, är bortforslad och har ersatts med en elpatron.

 

- Det känns väldigt bra att kunna modernisera och effektivisera hela systemet för att säkra både värme och istillverkning. Vi kommer spara en del energi, men framförallt blir det en anläggning helt utan fossila utsläpp, säger Kramfast VD Per Eriksson.

Samtidigt har Kramfast passat på att byta fönster i skolan för att ytterligare minska energiförbrukningen och öka komforten i skolan för elever och personal.

 

Tomas Byberg Stiftelsen Kusthallen är nöjd med samarbetet.

 

- Stiftelsen driver och förvaltar en fantastisk anläggning med ishall, bowling, gym, golfsimulator, skolkök, matsal med mera. Att vi nu, i ett väldigt gott samarbete med Kramfast, fått möjlighet att modernisera uppvärmningen så att den blir fossilfri är ett väldigt viktigt steg för att anpassa hallen för lång framtida drift, säger Tomas Byberg.

 

Kramfast har stått för investeringen, moderniseringen och stiftelsen har bidragit med befintlig anläggning. Anläggningen är igång och slutbesiktning beräknas ske under vecka 50.

 

Kontakt:

Per Eriksson VD Kramfast

Tel: 0612-71 77 58

E-post: per.eriksson@krambo.se