Krambo har köpt fastighet av Föreningarnas hus

föreningarnas hus

På bilden Rolf Eriksson och Ulla Lindström, Föreningarnas hus, Eleonora Asplund, styrelseordförande Krambo och Per Eriksson VD Krambo.

Krambo har köpt fastigheten Bävern 1 av Föreningarnas Hus i Kramfors Ekonomisk förening. Huset består av ett antal lägenheter och lokaler. Lokalerna och några av lägenheterna hyrs framförallt ut till diverse lokala föreningar.

- Vi blev kontaktade av styrelsen i den ekonomiska föreningen med frågan om vi ville köpa huset. Styrelseledamöterna kände att de suttit på sina positioner i många år och det var svårt med återväxten i styrelsen, säger Per Eriksson VD Krambo.

Efter besiktning av huset beslutade Krambos styrelse att köpa huset för priset av 2 kr. Köpet genomfördes per 2024 06 26, men övertagandet sker 2024 08 26. Det är en del att fixa med såsom tecknande av abonnemang, försäkringar, kontrakts- och nyckelöverlämning.

- Vi måste också få en rimlig chans att lägga upp lägenheter och hyresgäster i våra system, säger Per.

Hyresgästerna kommer inte märka särskilt mycket av förändringen.

– Det blir nu Krambo som är avsändare av hyresavierna samt lite andra personer och firmor som kommer röra sig i och runt fastigheten, säger Per.

Hyresgästerna kommer få information om förändringarna, samt hur de går till väga när de behöver kommunicera och felanmäla till Krambo.