Stor tillgänglighetsanpassad lägenhet byggs i Nordingrå!

Bildtext saknas

Stor tillgänglighetsanpassad lägenhet byggs i Nordingrå!

 

Kramfast bygger om den gamla postlokalen på Kyrkåkersvägen 1 i Nordingrå Vallen, till en lägenhet på cirka 100 kvm med fyra rum och kök. Lägenheten beräknas vara klar för slutbesiktning i december 2022.

 

Lägenhetens entré kommer att finnas på husets gavel via en ramp som byggs på den befintliga lastkajen. Husets gamla kundentré blir balkong.

- Vi har efterfrågan på tillgänglighetsanpassade lägenheter i markplan eller med hiss i Nordingrå och den här ombyggnationen är ett bra sätt att tillgodose det behovet, säger Kramfast VD Per Eriksson.

Förhandling av hyra

Innan lägenheten kan visas måste Kramfast förhandla en hyra med hyresgästföreningen, vilket beräknas vara klart ungefär samtidigt som lägenheten är färdigbyggd, kring slutet av november.

- Förutsatt att besiktningen blir godkänd och inget annat upptäcks, så kommer vi ha visning för allmänheten någon gång under januari 2023, säger Per Eriksson.

Ordinarie kösystem gäller

Efter besiktningen kommer lägenheten läggas ut på Krambos hemsida, som är det kommunala bostadsföretaget i Kramfors kommun. Uthyrningen kommer att hanteras enligt ordinarie uthyrningspolicy, det vill säga den person som har mest kö-poäng får först erbjudande om att hyra lägenheten.

 

Allmän visning

Det kommer att ske en allmän visning för intresserade. Mer information kring detta publiceras på Krambos webbplats samt annonseras i Tidningen Ångermanland under januari 2023.

 

Fotnot: Stora delar av Krambos lokalbestånd ägs sedan 2019 av Kramfast.

 

Kontakt:

Per Eriksson VD Kramfast

Tel: 0612-71 77 58

E-post: per.eriksson@krambo.se